Fyldninger

En fyldning i en tand, også kaldet en plombe, er en erstatning for manglende tandsubstans i en tand.

Hvad består en fyldning af?

Hos Norddjurs Tandklinik benytter vi oftest plast som fyldningsmateriale i forbindelse med en tand. Dette skyldes, at plast tilnærmelsesvist har samme hvide farve som dine naturlige tænder. På den måde kan du fastholde et flot og hvidt tandsæt, hvor fyldningen/fyldningerne på en naturlig måde ligner dine resterende tænder. Fordi vi er erfarne fagpersoner inden for tandpleje, ved vi at et ensartet tandsæt forbedrer vores patienters selvopfattelse – og at fyldningsmaterialet derfor har en stor betydning, når du skal forholde dig til, hvilket fyldningsmateriale du ønsker.

Hvordan foregår en fyldning?

Ved et hul i en tand, fjerner vi først den del af tanden, der er angrebet af caries. Efter fjernelsen vil der derfor mangle en del af den naturlige tand. Ved en fyldning går vi derfor ind og erstatter den tabte/manglende del af tandsubstansen – typisk med en plastfyldning. En plastfyldning er som oftest en permanent behandling.

Efter behandlingen

Tandbehandlinger, hvor der laves en fyldning i en tand, giver kun sjældent bivirkninger. Det er dog naturligt at tanden, på grund af tandlægearbejdet, kan være mere følsom end dine andre tænder. Dette vil oftest vise sig i forbindelse med indtag af meget koldt eller meget varmt mad og drikke. Du vil i denne forbindelse kunne opleve isninger i den pågældende tand. Disse ubehag forekommer oftest de første dage og uger efter behandlingen, og aftager derefter under normale omstændigheder. Det er vigtigt, at du kontakter os, hvis du oplever at fyldningen er ’for høj’ til dit bid, da dette kan skabe ubehag og smerter. På den måde kan vi tilrette fyldningen og slibe den til.

Ligesom med dine naturlige tænder er det vigtigt, at du passer din tandhygiejne og tandsundhed dagligt. Ved overgangen fra fyldningen til din naturlige tand vil der i mange tilfælde kunne samle sig bakterier, og det er derfor vigtigt, at du får børstet disse væk. Er du i tvivl om noget i forbindelse med en eller flere fyldninger, er du mere end velkommen til at kontakte os på klinikken.

Call Now Button