Kroner og broer

Har du en tand, som ikke er mulig at reparere ved hjælp af en fyldning, anbefaler vi hos Norddjurs Tandklinik en krone eller en bro. Både kroner og broers funktioner er at stabilisere en eller flere tænder og sikre, at den eller disse ikke knækker eller går tabt. Hvorvidt du har behov for en krone eller en bro, afhænger af, hvilket tandproblem du har. Vi vil derfor gerne se dig til en forundersøgelse, hvor vi kan vurdere, hvad der er det optimale for netop dine tænder.

Hvad er en krone?

Din tand har en naturlig tandkrone, som vi kan erstatte hvis den bliver ødelagt. Kronen er den del af tanden, der beskytter selve roden af tanden – altså den del af tanden, der er synlig. Har man mistet en stor del af tanden, enten ved en ulykke eller på grund af et stort hul i tanden, kan en krone benyttes til at beskytte den resterende del af tanden, der er tilbage. Skal man have lavet en krone på en tand består behandlingen oftest af tre dele. Først en forundersøgelse, hvor der tages røntgenbilleder af den pågældende tand og tænderne omkring. Derefter laves et aftryk til kronen, samt selve fremstillingen af kronen. Til slut påsættes den speciallavede krone. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for mere information om kroner.

Hvad er en bro?

En bro, også kaldet en tandbro, er et implantat, der erstatter én eller flere mistede tænder. Tandbroen hviler på de eksisterende tænder ved siden af den mistede tand, og en bro bliver herved ikke indopereret i selve kæben. Da tandbroen limes fast til de omkringliggende tænder, er behandlingen en permanent løsning. Behandlingen tager oftest 2-4 uger, fordelt over to tandlægebesøg. Ved første besøg slibes de omkringliggende tænder til og vi tager et aftryk, som broen bliver speciallavet efter. Herefter indsætter vi en midlertidig bro, der beskytter de nyslebne tænder og dit tandkød. Ved andet besøg, fjerner vi så igen den midlertidige bro og erstatter den med den permanente bro. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker yderligere information om broer.

Efter indsættelse af en krone eller bro

For at sikre kroner og broers virkning og holdbarhed, er det efter behandlingen vigtigt, at den eller de pågældende tænder holdes rene – ligesom med naturlige tænder. Holdes kroner og broer ikke rene for bakterier, er der risiko for, at de går løse eller falder ud.

Call Now Button